Florin Segărceanu, despre meciul România – Rusia din Fed Cup. Ce spune despre retragerea Simonei Halep

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, este mulţumit de tragerea la sorţi a play-off-ului pentru turneul final de anul viitor.

21 aug. 2019, 15:35
Florin Segărceanu, despre meciul România – Rusia din Fed Cup. Ce spune despre retragerea Simonei Halep

Florin Segărceanu consideră că este foarte important ca Simona Halep să fie în echipa României în întâlnirea cu Rusia.

„Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorţi, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. În ceea ce priveşte Rusia, este clar că vorbim despre o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere şi valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top şi, iată, cu Svetlana Kuzneţova în mare revenire de formă. În ceea ce ne priveşte, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil şansele. Să nu uităm că şi noi avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziţii. Le avem, apoi, pe Patricia Ţig şi pe Gabi Ruse, două jucătoare tinere care vin puternic din urmă, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamnă că şi România poate prezenta oricând o echipă foarte valoroasă. Dar, repet, pentru a ne creşte şansele, este foarte important ca Simona să joace pentru România”, a declarat Florin Segărceanu, pentru site-ul FRT.

Simona Halep refuză să joace pentru România în Fed Cup. Motivul invocat de fostul nr. 1 WTA

România va întâlni Rusia în turul preliminar al Fed Cup, s-a stabilit, miercuri, la tragerea la sorţi care a avut loc la Londra. România va fi gaza întâlnirii care se va desfăşura pe 7 şi 8 februarie 2020. Învingătoarea se va califica la turneul final al competiţiei, care va avea loc la Budapesta.

Cel mai bine clasate jucătoare ruse din circuit sunt Daria Kasatkina, 42 WTA, Ekaterina Alexandrova, 43 WTA, Anastasia Pavliucenkova, 46 WTA, Veronica Kudermetova, 51 WTA, Margarita Gasparian, 60 WTA, Svetlana Kuzneţova, 62 WTA, Anastasia Potapova, 76 WTA, şi Vera Zvonareva, 85 WTA. Fostul lider WTA Maria Şarapova, acum 87 WTA, nu a mai jucat în echipa Rusiei de Cupa Federaţiei din 2015.