Florin Talpan aruncă BOMBA: FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, face afirmaţii care, odată confirmate, pot da o lovitură catastrofală Federaţiei Române de Fotbal: începând din 2004 şi până în prezent, SC FC Steaua Bucureşti SA, gruparea lui Gigi Becali, a participat la competiţii fără să fie afiliată la FRF!

24 mart. 2017, 20:06
Florin Talpan aruncă BOMBA: FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF

Florin Talpan afirmă că, potrivit documentelor pe care le deţine, chiar Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a semnat între martie 2014 şi mai 2016 acte oficiale fără să aibă acest drept, toate hotărârile sale fiind nule de drept, scrie ProSport.

GIGI BECALI a mai pierdut un proces cu ARMATA. Ce se întâmplă cu MARCA STEAUA

În toţi aceşti ani, FCSB a jucat pe locul AFC Steaua, care este afiliată la FRF. Doar că instanţele de judecată au stabilit deja, prin sentinţele date, că AFC Steaua nu avea calitatea să transmită către societatea lui Gigi Becali, înfiinţată în 2004 şi înregistrată tot atunci la Registrul Comerţului, nici locul în prima ligă, nici palmaresul, nici marca, nici sigla, nici numele Steaua.

Gigi Becali sfidează Armata. Ce spune despre revenirea în Ghencea

„Sunt mulţumit că au fost încă o dată răsplătite toate eforturile personale pe care le-am depus în slujba clubului Steaua, a ministerului şi a statului român. Toată viaţa mea am avut încredere în instituţiile statului, iar dovada că Justiţie există şi că îşi exercită atribuţiile eficient este soluţionarea corectă din data de 22 martie 2017 a dosarului 3933/3/2015 în favoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Pentru mine este un proces important care se adaugă celorlalte 11 procese câştigate în ultimii doi ani şi jumătate împotriva FCSB.

Sper ca forurile superioare să-mi aprecieze munca de 15 ani care acum dă roade. Sunt foarte multe probleme de rezolvat în cadrul CSA Steaua pe care eu personal le cunosc foarte bine şi sunt sigur că le-aş putea soluţiona dacă aş activa de pe o altă poziţie de decizie. În acest moment nu mai contează efortul depus, orele de muncă şi nopţile nedormite, când redactam acţiuni şi apărări, contează doar rezultatul şi faptul că am câştigat. Am copilărit cu Steaua, am crescut cu Steaua şi voi îmbătrâni susţinând această mare echipă.

Steaua este parte din viaţa mea, milioanelor de suporteri roş-albaştri le confirm faptul că mă voi implica în continuare în apărarea intereselor echipei la fel cum am făcut-o şi până acum. Steaua trebuie să devină din nou cea mai temută echipă atât în ţară, cât şi în lume. Gloria de altădată trebuie reînviată şi eu voi face tot ce pot ca să contribui la această renaştere.

Vreau să le mulţumesc adevăraţilor suporteri stelişti, care au fost şi sunt alături de mine, deoarece am simţit permanent susţinerea lor. La fel de recunoscător le sunt şi fostelor glorii care, prin intervenţiile lor, au făcut să nu mă dau bătut de la mersul acţiunilor mele juridice. Aici n-am cum să nu-i amintesc pe Victor Piţurcă, Miodrag Belodedici şi Tudorel Stoica, legende ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua care au înţeles că fotbalul trebuie neapărat să revină la CSA Steaua.
În final, nu pot să nu îi reiterez domnului George Becali că trebuie să respecte legea şi hotărârile judecătoreşti, că în faţa legii suntem toţi egali. Iar preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, care a semnat fără mandat acte – care sunt nule de drept –, el neavând calitate oficială de reprezentant până în data de 13 mai 2016, îi reamintesc că ar trebui să respecte Statutul şi Regulamentele FRF şi să dispună de urgenţă măsuri ca FCSB să nu mai participe la competiţiile sportive deoarece, conform Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bucureşti, prin extrasul Registrului Special al Federaţiilor şi Fundaţiilor, FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF. Nici măcar nu se pune problema dezafilierii FCSB, deoarece acest club nu a fost afiliat niciodată, începând cu anul 2004.

Mă întreb ce rol are Federaţia Română de Fotbal, atât timp cât nu-şi îndeplineşte obligaţiile statutare? Şi nici nu ar avea cum să şi le îndeplinească, neavând un Comitet Executiv legal, un Statut actualizat şi validat de instanţă”, susţine Florin Talpan.