Floyd Mayweather, MUŞCAT în ring la ultima victorie: „Mi-au amorţit degetele” VIDEO

Floyd Mayweather rămîne neînvins la profesioneşti, după ce l-a învins din nou la puncte pe Marcos Maidana, în Las Vegas.

14 sept. 2014, 07:48

Boxerul american Floyd Mayweather şi-a păstrat centurile de campion mondial WBA şi WBC la categoria welter, învingându-l la puncte, în unanimitate (115-112, 116-111, 116-111), pe argentinianul Marcos Maidana, în cadrul unei galei care a avut loc sâmbătă seara la Las Vegas (Nevada). Mayweather, sportivul cel mai bine plătit din lume, a înregistrat, la 37 de ani, cea de-a 47-a victorie în tot atâtea meciuri disputate (26 înainte de limită).

Americanul nu a mai lăsat, de această dată, nicio umbră de îndoială în privinţa învingătorului, aşa cum s-a întâmplat după prima sa luptă cu Maidana, disputată în luna mai.Cu excepţia reprizei a 4-a, Mayweather a câştigat toate rundele şi i-a dat o lecţie de realism şi de precizie adversarului său, cu şase ani mai tânăr.
Maidana, care promisese că-i va provoca prima înfrângere lui Mayweather, pe care l-a calificat drept „plângăcios”, nu a reprezentat niciun moment un pericol pentru „Money”, aşa cum este supranumit campionul din Statele Unite.

Argentinianul chiar a încercat să-l muşte de mână pe adversarul său, în repriza a 8-a, conform spuselor lui Mayweather, care a primit pentru acest meci o bursă de 32 milioane dolari (24,5 milioane euro), la care se adaugă drepturile de televizare.

Crede că sunt un câine, dar nu am făcut asta. Credeam că am câştigat lupta. Arbitrii au dat însă victoria unuia care fuge în ring. Nu l-am muşcat! Poate şi-a pus mănuşa în gura mea”, a fost modul în care s-a apărat Maidana. Destul de neconvingător, susţine presa americană.

Mayweather s-a plîns arbitrului imediat după incident, dar partida a continuat. ”Nu mi-am dat repede seama ce mi s-a întâmplat, dar apoi am realizat că m-a muşcat. Mi-au amorţit degetele, nu îmi mai simţeam mâna şi îmi puteam folosi doar mâna dreaptă! Am boxat slab, cam de 7-8, pot mai mult de atît, sînt mai bun de atît”, a fost reacţia americanului.

Incidentul are loc la 17 ani de la celebra luptă dintre Evander Holyfield şi Mike Tyson, cînd ”Iron” Mike şi-a muşcat adversarul de ureche şi a fost descalificat. Holyfield a fost aseară la meci, iar MGM Grand Hotel & Casino este chiar arena în care a fost muşcat în 1997.