Ce cred PDL-iştii despre candidatura Elenei Udrea: Partidul are nevoie de competiţie

Publicat: Marţi, 12 Februarie 2013 13:43 // Actualizat: Marţi, 12 Februarie 2013 15:30 // Sursa: RTV.net

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, după ce Elena Udrea a anunţat că va candida la şefia PDL, la Convenţia Naţională din martie, că PDL are nevoie de competiţie şi de validarea unei echipe care să propună obiective ambiţioase pentru următoarele alegeri.

Foto: Mediafax

Gheorghe Flutur a declarat că salută şi îl bucură competiţia din PDL, ceea ce dovedeşte că partidul este puternic, scrie Mediafax.

"PDL are nevoie de competiţie şi de validarea unei echipe care să propună obiective ambiţioase pentru următorul ciclu electoral, de la alegerile europarlamentare, prezidenţiale din 2014, dar şi localele şi parlamentarele din 2016", a spus liderul PDL.

El a subliniat că a fost şi rămâne un susţinător al competiţiei de idei şi un militant pentru unitatea PDL care să coaguleze toate forţele de centru-dreapta în perioada următoare.

"Am susţinut ca desfăşurarea Convenţiei Naţionale să fie cât mai repede ca să ne putem uni forţele împotriva USL, adversarul nostru politic", a mai spus Gheorghe Flutur.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, referitor la candidatura Elenei Udrea pentru şefia PDL, că "este bună competiţia, depinde cine şi cum o poartă" şi că atacurile lui Victor Ponta la adresa lui Vasile Blaga arată clar că "Blaga este un competitor de temut".

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară a declarat că o competiţie este benefică întotdeauna şi este de dorit să fie mai multe opţiuni.

"Statutul partidului prevede că oricine doreşte poate candida. E limpede că întotdeauna o competiţie nu a făcut rău nimănui", a declarat Stănişoară, pentru MEDIAFAX.

Stănişoară a spus că este posibil să fie şi alţi colegi care să dorească să candideze la preşedinţia PDL şi că va fi o dezbatere în interiorul partidului, o campanie şi, apoi, votul la Convenţia Naţională.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că "orice candidatură arată democraţia în partid", adăugând că PDL produce întotdeauna un foarte mare număr de lideri.

"Conform Statutului, există posibilitatea pentru toţi membrii partidului să candideze, orice candidatură arată democraţia în partid", a spus Rădulescu.

Întrebat dacă Elena Udrea are calităţi pentru a fi preşedintele PDL, Cristian Rădulescu a arătat că fiecare dintre candidaţii la şefia partidului îşi va face calculele la depunerea canditaturii şi va vedea dacă poate ţine "această pălărie".

Cristian Rădulescu a apreciat că este acelaşi lucru dacă partidul va fi condus de o femeie sau de un bărbat, important fiind ca PDL să funcţioneze bine.

În opinia lui Rădulescu, este recunoscut faptul că PDL "produce întotdeauna un foarte mare număr de lideri".

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, consideră o surpriză candidatura Elenei Udrea la şefia PDL, spunând că înscrierea acesteia în cursă "va dinamiza competiţia" şi va genera o "bătălie politică".

"Se deschide o competiţie puternică în partid. Mai aşteptăm probabil şi alte candidaturi. S-a deschis doar lista. Vom vedea cine sunt cei care vor să ajungă în fruntea PDL. (...) Cu siguranţă că apariţia Elenei Udrea în cursă va dinamiza competiţia. O femeie parcă te obligă mai mult, te motivează mai mult într-o astfel de competiţie şi sunt absolut convins că vom asista la o bătălie politică, în sensul cel mai bun al acestui cuvânt, fără precedent în PDL şi care va avea un singur obiectiv, acela de a aduce partidului cât mai multe procente", a declarat Oltean.

Deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia PDL, la Convenţia Naţională din martie. Elena Udrea îl va avea drept contracandidat pe actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga.

Ponta: Udrea e Băsescu în fustă. Domnul Blaga nu mai există


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
24 Jan
noapte -3 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H