Flutur: PDL depune o iniţiativă legislativă prin care impozitele agricole rămân venituri la primării

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, după şedinţa BPN al PDL de la Gura Humorului, că parlamentarii PDL vor depune, luni, o iniţiativă legislativă prin care impozitele agricole se constituie venituri la bugetul local. Vasile Blaga a menţionat faptul că proiectul e susţinut de Victor Ponta.

13 sept. 2013, 18:29
Flutur: PDL depune o iniţiativă legislativă prin care impozitele agricole rămân venituri la primării

Gheorghe Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că proiectul de lege iniţiat de PDL prevede modificarea OG 28/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea Codului fiscal, urmând ca impozitele aferente veniturilor din activităţi agricole să fie colectate de autorităţile locale şi să constituie venituri la bugetele locale.

Liderul democrat-liberal a declarat că PDL nu a fost de acord cu introducerea impozitului pe venitul agricol, pentru că e o dublă sau triplă impozitare, dar că, în condiţiile în care USL a introdus acest impozit care începe să se colecteze în această toamnă, ar fi benefic ca veniturile să fie alocate localităţilor.

„Domnul Ponta nu a vrut să colecteze prin Fisc, ci a trimis primarii să colecteze aceste sume, şi dacă tot s-a introdus acest impozit pe venit, măcar să rămână sursă la bugetele locale în proporţie de sută la sută”, a spus Flutur.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că acest proiect de lege a făcut parte din setul de măsuri prezentate, joi, premierului Victor Ponta, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o.

El a subliniat că i-a reproşat premierului că prin introducerea acestui impozit, care este dublă sau chiar triplă impozitare, sunt afectaţi tocmai oamenii harnici, care au mai mult de două hectare de teren sau mai mult de două vaci.

„Atunci i-am spus că dacă tot nu ai curaj dumneata să aduni banii – pentru că nu are curaj, trimite primarii să colecteze aceste impozite- să ştii că primarii, indiferent de culoarea politică, nu vor merge după bani pentru că pe ei îi vor înjura cetăţenii. Nu ai curaj dumneata să-i aduni prin ANAF, atunci lasă-i la primării. Şi a fost de acord. Proiectul de lege intră de luni în Parlament”, a mai spus Blaga.

Citeşte şi PDL va stabili candidatul la Preşedinţie până în 1 decembrie