FMI cere măsuri pentru creşterea economiei mondiale

Publicat: Miercuri, 09 Martie 2016 11:52 // Actualizat: Miercuri, 09 Martie 2016 12:01 // Sursa: romaniatv.net

Economia globală se confruntă cu un risc în creștere de deraiere și trebuie adoptate măsuri pentru a stimula cererea pe plan global, a afirmat, marți, prim-adjunctul directorului general al FMI, David Lipton, într-un discurs la Washington.

"Cele mai recente date ale FMI arată din nou o slăbire a economiei mondiale. Suntem, cu siguranță, într-un moment delicat", susține oficialul FMI.

Instituția anunțase deja că ar putea înrăutăți actuala prognoză de creștere a economiei, de 3,4% în acest an, când va publica noile estimări, în aprilie.

Sunt necesare acțiuni colective pentru a stimula economia mondială, în condițiile în care volatilitatea de pe piețele financiare și prețurile scăzute ale materiilor prime sporesc temerile privind situația economică, a explicat David Lipton.

Citeşte şi Banca Mondială: Turbulenţele din zona euro pot declanşa o nouă criză financiară mondială

"Încă vedem în jurul lumii o redresare a economiei, dar fundamentele sunt slabe și cred că cel mai important în acest moment este faptul că există multe riscuri, inclusiv unele noi, care se apropie", a apreciat oficialul FMI.

Acesta a adăugat că o combinație de reforme structurale și măsuri de politică monetară și fiscală este necesară pentru a consolida creșterea economiei și a reduce riscurile.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mar 12:21
... Economia globală se confruntă cu un risc în creștere de deraiere și...
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H