FMI cere măsuri pentru creşterea economiei mondiale

Economia globală se confruntă cu un risc în creștere de deraiere și trebuie adoptate măsuri pentru a stimula cererea pe plan global, a afirmat, marți, prim-adjunctul directorului general al FMI, David Lipton, într-un discurs la Washington.

09 mart. 2016, 09:52
FMI cere măsuri pentru creşterea economiei mondiale

„Cele mai recente date ale FMI arată din nou o slăbire a economiei mondiale. Suntem, cu siguranță, într-un moment delicat”, susține oficialul FMI.

Instituția anunțase deja că ar putea înrăutăți actuala prognoză de creștere a economiei, de 3,4% în acest an, când va publica noile estimări, în aprilie.

Sunt necesare acțiuni colective pentru a stimula economia mondială, în condițiile în care volatilitatea de pe piețele financiare și prețurile scăzute ale materiilor prime sporesc temerile privind situația economică, a explicat David Lipton.

Citeşte şi Banca Mondială: Turbulenţele din zona euro pot declanşa o nouă criză financiară mondială

„Încă vedem în jurul lumii o redresare a economiei, dar fundamentele sunt slabe și cred că cel mai important în acest moment este faptul că există multe riscuri, inclusiv unele noi, care se apropie”, a apreciat oficialul FMI.

Acesta a adăugat că o combinație de reforme structurale și măsuri de politică monetară și fiscală este necesară pentru a consolida creșterea economiei și a reduce riscurile.