Focar COVID la Spitalul Colentina! Mai mulţi medici, infectaţi cu coronavirus

Mai mulți medici care activează în cadrul Spitalului Colentina, între care și directorul medical Victor Cauni, au fost depistați pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

10 dec. 2020, 23:28
Focar COVID la Spitalul Colentina! Mai mulţi medici, infectaţi cu coronavirus

Focar COVID la Spitalul Colentina. Nouă angajați au fost depistați pozitiv după ce au fost testați pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Surse din interiorul Spitalului susțin că pentru alte 15 persoane se așteaptă rezultatele testelor PCR, scrie EVZ.

Focar COVID la Spitalul Colentina

Printre cei infectați cu noul coronavirus se numără directorul medical, Victor Cauni, șeful secției de Urologie, directorul de îngrijiri și directorul financiar. De asemenea, au mai fost depistate pozitiv trei funcționare de la serviciul salarizare, o persoană de la departamentul de RUNOS, un funcționar de la serviciul Achiziții publice și un asistent de la Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Victor Cauni, director medical al Spitalului Colentina: „Avem un singur medic infecţionist. Mai avem nevoie de 6 medici specialişti”

Informaţia vine în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Conform datelor oficiale, până joi, 10 decembrie, la ora 13.00 au fost înregistrate 7.067 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 127 de persoane au decedat, iar 1.288 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

„Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 434.679 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, se arată în comunicarea transmisă de autorități. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti: 1.762.