Focar de COVID la Spitalul pentru Copii din Iași. Personalul medical, infectat cu virusul ucigaș

Șapte angajați de la Clinica Hemato-Oncologică a Spitalului de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" Iași au fost confirmați cu coronavirus.

05 dec. 2020, 17:19
Focar de COVID la Spitalul pentru Copii din Iași. Personalul medical, infectat cu virusul ucigaș

Două noi focare au apărut în județul Iași, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Iași.

Focar de COVID la Spitalul pentru Copii din Iași

Un focar a fost confirmat la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgenţă Iaşi, unde au fost infectați cu COVID şapte angajaţi şi un beneficiar.

Noul focar este la Clinica Hemato – Oncologice a Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi. Un medic, patru asistente, o îngrijitoare şi un registrator au coronavirus.

Toți angajații au fost izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Tot personalul de la Clinica de Hemato-Oncologie a fost testat și s-a făcut dezinfecția etapizată a spațiilor din clinică.

Bilanț coronavirus 5 decembrie 2020. Încă o zi neagră: peste 8.000 de noi cazuri de infectare

Alte 8.072 de noi cazuri de infectare cu noul coronavius au fost raporate în ultimele 24 de ore în România. Numărul de decese raportate în ultimele 24 de ore este de 134.

În România au fost înregistrate 8.072 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore şi 134 de decese. Numărul bolnavilor gravi, internaţi în Terapie Intensivă este tot mai mare, sâmbătă fiind internaţi 1.280 de pacienţi.

Până sâmbătă, 5 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 508.345 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

399.207 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 8.072 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 12.186 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.