Focar de hepatită A în Argeş. Sute de copii sunt în pericol

24 de elevi dintr-o comună din judeţul Argeş au fost diagnosticaţi cu boala mâinilor murdare. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a demarat o campanie de imunizare în care 200 de copii au fost deja vaccinaţi.

21 oct. 2015, 11:35
Focar de hepatită A în Argeş. Sute de copii sunt în pericol

Un adevărat focar de infecţie este în comuna Tigveni unde, 18 elevi au fost deja internaţi în Spitalul de boli infecţioase. Alţi 11 copii aşteaptă rezultatele testelor, potrivit stiriletvr.ro.

Direcţia de Sănătate Publică a luat deja primele măsuri şi a  început vaccinarea tuturor celor care au intrat în contact cu persoanele bolnave.

Noi am vaccinat până în prezent 200 de persoane, care sunt copii sub 14 ani, pentru că ei sunt masa cea mai receptivă, din şcolile de la Tigveni, Bârseşti şi din familiile suspecţilor sau din familiile celor bolnavi. De asemenea, am distribuit substanţe dezinfectante atât pentru gospodării, cât şi pentru unităţile de învăţământ care au fost frecventate de copii bolnavi de hepatită A„, a declarat directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru.Medicii de familie fac zilnic triaj epidemiologic ca să descopere la timp cazurile suspecte.

Între timp, medicii de familie fac zilnic triaj epidemiologic pentru a descoperi la timp şi alte cazuri.

Citeşte şi FOCAR de hepatită în Vrancea. Primarul ia în calcul amânarea începerii şcolii