Focar de infecţie la maternitatea din Rădăuţi. O treime din angajaţi, infectaţi cu stafilococ auriu

O treime dintre angajaţii maternităţii din Rădăuţi sunt infectaţi cu bacteria stafilococul auriu. Şapte bebeluşi şi o mămică au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava după ce au contactat microbul periculos.

23 dec. 2013, 14:26
Focar de infecţie la maternitatea din Rădăuţi. O treime din angajaţi, infectaţi cu stafilococ auriu

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a efectuat o anchetă, zilele trecute, la maternitatea din Rădăuţi, după ce şapte bebeluşi s-au îmbolnăvit după externare. În urma cercetărilor, inspectorii DSP au constatat că nu mai puţin de 20 de medici şi asistenţii medicali, din cei 62 de angajaţi, câţi are unitatea medicală – sunt purtători ai stafilococului auriu.

Cadrele medicale au fost trimise acasă, pentru tratament, iar spitalul a fost amendat cu 15.000 de lei.

De asemenea, DSP Suceava a cerut conducerii maternităţii să o demită pe asistenta şefă de la Neonatologie şi să o sancţioneze pe şefa secţiei. Nu este însă singura neregulă scoasă la iveală în urma anchetei. Inspectorii au constatat că 46 de nou-născuți care au fost externați luna trecută din această unitate medicală aveau infecții ale pielii, scrie ziuanews.ro.

Maternitatea din Rădăuți a fost închisă, în urmă cu patru zile, iar situaţia nu se va schimba până când nu se va face dezinfecție, iar analizele ulterioare vor indica dispariția microbului.