Focar de infecţii cu nosocomiale în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş. Cinci pacienţi au murit

Secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş a fost închisă după ce cinci pacienţi care au contractat de aici infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice au murit.

15 oct. 2022, 20:54
Focar de infecţii cu nosocomiale în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş. Cinci pacienţi au murit

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii dr. Adriana Pistol a anunţat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie cu nosocomiale. Şase pacienţi din secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş au contractat infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice, din care cinci au murit.

„Mă aflu aici în judeţul dumneavoastră şi în acest spital, împreună cu doamna director medical al spitalului, cu domnul director al Direcţiei de Sănătate Publică şi cu domnul doctor, şeful Secţiei de terapie intensivă, pentru a vă aduce la cunoştinţă un eveniment petrecut în ultimele zile, şi anume la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale, focar constituit din 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate şi depistate în ultimele zile. (…) Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter”, a declarat Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii dr. Adriana Pistol.

 

Secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş a fost închisă

„Trebuie să vă comunic că, din analiza efectuată astăzi împreună cu colegii de la spital, Secţia de terapie intensivă este o secţie autorizată provizoriu şi care nu oferă condiţii tocmai optime pentru îngrijirea pacienţilor. Ca măsuri, deja din cursul zilei de joi, spitalul a decis ca să fie sistate toate internările în Secţia de terapie intensivă. Deja a început o activitate de curăţenie şi dezinfecţie în saloanele Secţiei de terapie intensivă. În plus, am fost informaţi de o serie de proiecte noi referitoare la Secţia de terapie intensivă, în sensul extinderii unei clădiri din locaţia Gheorghe Marinescu numărul 1 şi, de asemenea, există un proiect care are în vedere şi secţia de terapie intensivă, specialitatea boli infecţioase”, a mai spus Adriana Pistol, la Târgu Mureş.