Focuri de armă după un hoţ de maşini. Bărbatul fura doar Dacii marca 1300

Un hoț recidivist, pasionat de furtul doar de Dacii marca 1300 și care nu posedă permis de conducere, a fost prins joi dimineață de polițiștii vâlceni, după o urmărire în trafic de peste 30 de km, dar și după ce s-au tras mai multe focuri de armă.

10 mart. 2016, 16:27
Focuri de armă după un hoţ de maşini. Bărbatul fura doar Dacii marca 1300

„Joi dimineață, un echipaj din cadrul cadrul Postului de Poliție Șirineasa a efectuat un semnal de oprire unui autoturism, marca Dacia 1300. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul de oprire, motiv pentru care s-a plecat în urmărirea autovehiculului. Pentru oprirea și imobilizarea conducătorului auto s-a folosit armamentul din dotare trăgându-se atât focuri de avertisment, cât și în direcția pneurilor, reușindu-se astfel imobilizarea autovehiculului pe raza orașului Berbești”, a declarat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui I. Ion, de 63 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Fiind condus la sediul poliției, cercetările au fost extinse și s-a stabilit că autovehiculul este semnalat furat din municipiul Râmnicu Vâlcea în luna februarie.

Potrivit anchetatorilor, suspectul este recidivist, „specializat în furtul Daciilor model 1300”.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false, fără a poseda permis de conducere și furt calificat și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

În cursul zilei, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată unde a primit mandat de arest preventiv.

Vezi: Preot din Timişoara, jefuit în plină stradă