Focuri de armă în Marea Neagră trase de nave militare ruse

Navele militare ruse au efectuat, joi, teste cu muniţie reală în Marea Neagră, în contextul unui exerciţiu NATO care se desfăşoară în largul Ucrainei. Mai mulţi militari din numeroase state membre NATO au participat.

01 iul. 2021, 19:40
Focuri de armă în Marea Neagră trase de nave militare ruse
Focuri de armă în Marea Neagră trase de nave militare ruse

Focuri de armă în Marea Neagră. Nave militare ruse au efectuat, joi, teste cu muniţie reală în Marea Neagră, în contextul Exerciţiului militar „Sea Breeze”, care se desfăşoară în largul Ucrainei, cu participarea militarilor din numeroase state membre NATO, informează agenţia Reuters.

Focuri de armă în Marea Neagră trase de nave militare ruse

Citeşte şi Vladimir Putin n-ar ezita să dea ordin să se tragă asupra navelor NATO. „E gata să facă totul pentru a proteja Rusia”, avertizează purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Exerciţiul „Sea Breeze” este coordonat de Ucraina şi Statele Unite şi se derulează în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia. Reamintim că în urmă cu o săptămână, Moscova a anunţat că a tras focuri de avertisment spre o navă militară britanică, în largul Crimeei.

Rusia a cerut anularea Exerciţiului „Sea Breeze”. Joi, Flota militară rusă a Mării Negre a anunţat că două nave militare ruse au utilizat muniţie reală în cursul unor exerciţii, conform agenţiei Interfax. În urmă cu două zile, Rusia a testat sistemele antiaeriene din Crimeea.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă monitorizează atent o fregată italiană care a ajuns în Marea Neagră.

Exerciţiul „Sea Breeze 2021” va dura două săptămâni, cu participarea a 5.000 de militari din state NATO şi aliate, inclusiv cu 30 de nave militare şi 40 de aeronave.

Citeşte şi Avioane de luptă rusești, interceptate la intrarea în spațiul aerian al României. NATO, în alertă!