Focuri de armă în Timiş. Mai mulţi tineri au încercat să fugă de poliţişti după ce au furat unelte electrice dintr-un depozit

Poliţiştii din comuna Peciu Nou, judeţul Timiş, fac cercetări faţă de şase persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 33 de ani, bănuite de furtul mai multor unelte electrice dintr-un depozit, patru dintre ele fiind reţinute. Suspecţii au încercat să fugă cu două autoturisme, dar au fost urmăriţi de poliţişti care au tras două focuri în plan vertical pentru a-i opri.

12 iul. 2017, 09:34
Focuri de armă în Timiş. Mai mulţi tineri au încercat să fugă de poliţişti după ce au furat unelte electrice dintr-un depozit

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către repreezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, poliţiştii din comuna Peciu Nou au observat mai multe persoane în timp ce sustrăgeau unelte electrice dintr-un depozit situat pe raza localităţii Şag.

Cei în cauză au părăsit locul faptei cu două autoturisme.

„S-a procedat la urmărirea acestora în trafic, poliţiştii reuşind blocarea, pe raza municipiului Timişoara, a unuia dintre autovehicule, în care se aflau patru persoane, cu vârste între 16 şi 19 ani. În urma controlului autovehiculului, poliţiştii au depistat în interior mai multe unelte electrice provenite din comiterea faptei”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în timpul intervenţiei, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri de armă în plan vertical.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au depistat alte două persoane, de 18 şi 33 de ani, bănuite de comiterea aceleiaşi fapte, care şi-ar fi asigurat scăparea cu cel de-al doilea autoturism implicat.

De asemenea, în urma controlului celui de-al doilea autovehicul, au fost găsite în interior mai multe unelte care ar fi fost folosite la pătrunderea prin efracţie.
FOTO – IPJ Timis
FOTO – IPJ Timis

Prejudiciul în valoare de 20.000 de lei a fost recuperat în totalitate de poliţişti, bunurile fiind restituite păgubitului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, patru dintre bănuiţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.