Focuri de armă la comemorarea din Ferguson, unde un tânăr de culoare a fost ucis în urmă cu un an VIDEO

Statele Unite au marcat un an de la uciderea unui tânăr de culoare de către un polițist la Ferguson. Incidentul a dus la lupte de stradă fără precedent între poliţie şi manifestanţi. Manifestaţia a degenerat în violenţe în cursul nopţii. O persoană a fost împuşcată şi este internată în spital. Protestatarii au jefuit mai multe magazine. Un număr mare de poliţişti înarmaţi au fost trimişi la faţa locului, dar situaţia este în continuare tensionată.

10 aug. 2015, 05:55
Focuri de armă la comemorarea din Ferguson, unde un tânăr de culoare a fost ucis în urmă cu un an VIDEO

Sute de oameni s-au strâns în Missouri pentru o ceremonie în memoria adolescentului Michael Brown, ucis de un ofiţer de poliţie, deşi era neînarmat. Printre ei, rudele altor persoane de culoare omorâte în ultimul an de poliţie.

Citeşte şi: Un bărbat de culoare, şef al Poliţiei din Ferguson

„Poliţia încă ne ucide. Are loc o criză”, a declarat o tânără prezentă la manifestaţie.

Mulţimea a ţinut patru minute şi jumătate de reculegere pentru cele patru ore şi jumătate, cât timp ar fi zăcut în stradă trupul neînsufleţit al adolecentului de 18 ani.

„A plecat la magazin şi nu s-a mai întors. Nu ştiu cum poate cineva să explice asta”, a precizat Lesley McSpadden, mama lui Michael Brown.

Acum un an, uciderea lui Michael Brown şi decizia justiţiei de a nu-l pune sub acuzare pe ofiţerul vinovat a provocat un val de proteste fără precent.

Citeşte şi Decizie controversată: Poliţistul care a ÎMPUŞCAT MORTAL un adolescent, a scăpat fără să fie acuzat

Imaginile din timpul luptelor dintre poliţie şi manifestanţi au făcut înconjurul lumii şi au zguduit Statele Unite.