Focuri de armă la Constanţa. Şapte persoane au fost arestate preventiv, după ce au furat combustibil

Şase persoane au fost arestate preventiv şi una este cercetată sub control judiciar, după ce au furat combustibil din vagoane cisternă. Pentru prinderea acestora, poliţiştii constănţeni au folosit armamentul din dotare. Trei dintre acestea se aflau în arest la domiciliu, fiind judecate pentru fapte similare.

14 ian. 2019, 17:22
Focuri de armă la Constanţa. Şapte persoane au fost arestate preventiv, după ce au furat combustibil

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au prins în flagrant delict şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, din localităţile Satu Nou, Remus Opreanu şi municipiul Medgidia, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren staţionat în Gara Dorobanţu. Pentru a reţine aceste persoane, poliţiştii constănţeni au folosit armamentul din dotare şi au tras un foc de avertisment, fără a se înregistra victime sau pagube materiale.

Oamenii legii au stabilit în urma cercetărilor că bărbaţii respectiv ar fi furat din vagoanele cisternă 1.700 de litri de motorină. Trei dintre aceştia au comis faptele în timp ce erau în arest la domiciliu.

Anchetatorii au stabilit că ei sustrăgeau produse petroliere fie atunci când trenul staţiona, fie când când era în mers. Bărbaţii se urcau pe vagoanele cisternă din mers, având mai multe bidoane din plastic de diferite cantităţi. Doi dintre bărbaţii din acest grup se deplasau cu autoturismele pe DN 22C şi dacă observau că în zonă s-ar afla echipaje de poliţie îi anunţau pe ceilalţi care încărcau motorină în bidoane.

Cele şapte persoane au fost prezentate Judecătoriei Constanţa, iar instanţa a emis pe numele a şase dintre acestea mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Adolescentul în vârstă de 17 ani este cercetat sub control judiciar.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru furt calificat.

Acelaşi grup a mai fost depistat de poliţiştii de la Transporturi şi în luna septembrie a anului trecut, bărbaţii respectivi fiind trimişi în judecată pentru faptele lor.