Focuri de armă la frontiera dintre Belarus şi Polonia pentru a doua zi consecutiv

Împuşcăturile au fost auzite în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au declarat sâmbătă poliţiştii de frontieră pe Twitter.

09 oct. 2021, 22:19
Focuri de armă la frontiera dintre Belarus şi Polonia pentru a doua zi consecutiv

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat că, pentru a doua zi consecutiv, de partea belarusă a graniţei au fost trase focuri de armă, potrivit DPA.

Focuri de armă au fost auzite în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au declarat sâmbătă poliţiştii de frontieră pe Twitter.

Cu o zi înainte, aceştia raportaseră că o patrulă belarusă a tras asupra soldaţilor polonezi în cursul zilei de joi.

Incident aviatic tragic! Patru oameni au murit după ce un avion s-a prăbușit în timpul decolării
O purtătoare de cuvânt a poliţiei de frontieră poloneze a declarat că au fost folosite probabil gloanţe oarbe.

Ca urmare a fluxului crescut de migranţi la graniţa cu Belarusul, armata poloneză oferă asistenţă grănicerilor în asigurarea securităţii frontierei.

Potrivit grănicerilor polonezi, doar în cursul zilei de vineri au existat 553 de încercări ale migranţilor de a trece ilegal frontiera. Opt persoane au fost reţinute.

Guvernul de la Varşovia îl acuză pe preşedintele din Belarus Alexandr Lukaşenko că îi ajută pe refugiaţii din zonele de conflict să ajungă la frontiera externă a UE cu scopul de a crea o criză.

De cealaltă parte, autorităţile din Belarus acuză Occidentul de crearea de haos în aceste regiuni de conflict, acesta fiind motivul pentru care oamenii de acolo caută acum o viaţă mai bună.

Zi de doliu naţional luni după ce o clădire cu cinci etaje s-a prăbuşit în Georgia VIDEO

Lukaşenko a declarat la sfârşitul lunii mai că Minsk-ul nu va mai împiedica migranţii să tranziteze Belarusul în drum spre UE – în replică la înăsprirea sancţiunilor europene impuse fostei republici sovietice.

Polonia construieşte în prezent un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 418 kilometri cu Belarusul pentru a reduce trecerile ilegale de migranţi.

Comisia Europeană (CE) vrea să suspende un acord care relaxează condiţiile acordării de vize persoanelor cu legături cu regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, ca represalii împotriva unui ”act de agresiune” al Minskului, pe care-l acuză de organizarea unui aflux de migranţi la frontierele Uniunii Europene (UE), relatează AFP.


loading...
Partenerii noștri