Focuri de armă la graniţa cu Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Iaşi au reţinut un contrabandist care încerca să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, peste 5.000 pachete cu ţigări de contrabandă, după ce au făcut apel la armamentul din dotare.

03 aug. 2014, 10:08
Focuri de armă la graniţa cu Republica Moldova

Alina Leonte, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, a declarat, duminică, conform unui comunicat al STPF Iaşi, că pentru reţinerea contrabandistului, un bărbat în vârstă de 30 de ani, care nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Iaşi au tras şapte focuri de avertisment, în plan vertical. El a fost reţinut după ce a trecut din Republica Moldova, cu ajutorul unei frânghii trecute peste râul Prut, trei colete în care se aflau 5.119 pachete ţigări marca ‘Plugarul’, în valoare de aproximativ 56.000 lei.

‘În data de 1 august, în jurul orei 23.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat pe direcţia localităţii de frontieră Moreni un grup de persoane ce se deplasa dinspre râul Prut către interior, transportând în spate colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, încercând să fugă în vegetaţia din zonă. Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale’, a explicat Alina Leonte.

Potrivit acesteia, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Poliţiştii de frontieră şi autorităţile de frontieră din Republica Moldova continuă cercetările pentru a stabili întreaga arie infracţională şi a depista membrii reţelei, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.