Focuri de armă într-o cafenea în Roma. Patru femei au fost ucise. Una dintre victime era o prietenă a premierului Giorgia Meloni

Focuri de armă pe o stradă din Roma. Patru femei au fost ucise, astăzi, după ce un bărbat a început să tragă cu pistolul, în timpul unei şedinţe a asociaţiei de proprietari. Atacatorul, în vârstă de 57 de ani, a fost depistat și imobilizat de carabinieri.

11 dec. 2022, 15:24
Focuri de armă într-o cafenea în Roma. Patru femei au fost ucise. Una dintre victime era o prietenă a premierului Giorgia Meloni
Focuri de armă pe o stradă din Roma

Focuri de armă pe o stradă din Roma. Tragedia a avut loc pe Via Monte Giberto, în zona Fidene. Conform presei italiene, toate victimele sunt femei.

Focuri de armă pe o stradă din Roma

Evenimentul ar fi avut loc în timpul unei ședințe a asociației de proprietari, probabil în urma unei dispute. Alte trei persoane, grav rănite de gloanţele trase de atacator, au fost transportate la spitalele din apropiere.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a intrat în cafenea, unde avea loc o şedinţă a unei asociaţii de proprietari ai unui bloc.

„A intrat în încăpere, a închis uşa şi a strigat ‘Vă omor pe toţi’, apoi a început să tragă”, a relatat un alt martor, citat de agenţia italiană de presă Ansa. Locatarii au reuşit să-l imobilizeze şi să-l dezarmeze înainte de sosirea poliţiei.

Din păcate, unele persoane au fost împuşcate mortal.

La câteva ore după acest incident, premierul Giorgia Meloni a postat pe Instagram ceea ce pare a fi o fotografie recentă în care apărea alături de Nicoletta Golisano, una dintre victime, spunând că era prietena ei.

„Nu este corect să mori aşa”, a scris Giorgia Meloni, precizând că femeia avea un soţ şi un copil de 10 ani.

„Nicoletta era fericită şi frumoasă, în rochia roşie pe care şi-a cumpărat-o pentru petrecerea de 50 de ani în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine, ea va fi mereu frumoasă şi fericită aşa”, a scris Giorgia Meloni pe Instagram.

Citeşte şi: Venit de cetăţenie în Italia, noua propunere a Giorgiei Meloni. Se acordă pentru opt luni şi presupune anumite obligaţii. Cine refuză să muncească, este scos din program

Un român pe numele căruia fusese condamnat în Italia la 16 ani de închisoare pentru că în 2008 şi-a ucis iubita, în regiunea Calabria, Italia, apoi i-a ars trupul într-o maşină pe care a împins-o într-un râu, a fost prins de poliţiştii arădeni în localitatea sa natală, Dezna.

Acum, Ştefan Valea, românul care şi-a ucis iubita şi i-a ars cadavrul, urmează să fie prezentat judecătorilor în vederea demarării procedurilor pentru extrădare.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai oraşului Sebiş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru acţiuni speciale au depistat un bărbat de 50 de ani, din Dezna, căutat de autorităţile judiciare din Italia pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În anul 2008, bărbatul şi-a împuşcat concubina, a ars cadavrul, în interiorul unei maşini, pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria. Bărbatul va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, pentru luarea măsurilor legale”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.