Folclorul românesc a pierdut o voce de aur. A murit o iubită interpretă a cântecului dobrogean VIDEO

Elena Ionescu-Cojocaru, o îndrăgită interpretă de muzică populară din Dobrogea, a murit la vârsta de 68 de ani. Aceasta și-a pierdut viața din cauza unor complicații cardiace. Elena Ionescu-Cojocaru s-a născut pe 3 iulie 1950 în satul Moșneni, județul Constanța.

10 dec. 2018, 08:01
Folclorul românesc a pierdut o voce de aur. A murit o iubită interpretă a cântecului dobrogean VIDEO

„Cu adâncă durere în suflete anunţăm trecerea în nefiinţă a celei care a slujit cântecul popular pentru care şi-a dedicat toată viaţa. Fiică a satului Moşneni din judeţul Constanţa, Elena Ionescu Cojocaru a marcat scena folclorică dobrogeană atât ca interpretă, cât şi ca formator al tinerelor voci. Profesor în cadrul Centrului Cultural Judeţean Constanţa «Teodor T. Burada», Secţia Canto – MUZICĂ POPULARĂ, absolventă a Secţiei de Muzică din cadrul Universităţii din Braşov, Elena Cojocaru şi-a slujit cariera pedagogică printr-o bogată experienţă în formarea şi pregătirea cursanţilor, interpreţi ai folclorului românesc cu care a avut numeroase participări la concursuri, festivaluri, concerte, organizate atât în ţară, cât şi în străinătate.

Este fondator principal al ansamblului «Fiii Dobrogei», care deja s-a impus în peisajul cultural dobrogean. Elena Ionescu a fost o voce emblematică a folclorului dintre Dunăre şi Mare, cu nenumărate înregistrări etalon pentru ceea ce înseamnă cântecul popular din această parte de ţară şi un profesor deosebit, foarte iubit şi apreciat de elevii săi. Dumnezeu s-o odihnească!„, este mesajul postat de Centrul Cultural Judeţean Constanţa.

Elena Ionescu Cojocaru s-a născut pe 3 iulie 1950 şi a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov, Secţia Pedagogie, şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Secţia Pedagogie. Printre multe alte merite, a predat muzică elevilor Şcolilor 2, 4 şi 12 din Constanţa şi a colaborat ca profesor la Şcoala Populară de Arte din Constanţa, clasa de canto popular.

Pe plan artistic, interpreta Elena Ionescu Cojocaru este autoarea mai multor discuri, a susţinut multiple spectacole şi a participat la numeroase concursuri şi festivaluri de folclor.