Folosește apa oxigenată atunci când îți speli hainele. Ucide toți microbii, nu e toxică și te scapă de cele mai urâte pete

Pandemia de Covid ne-a reamintit cât de important este să dezinfectăm cât se poate de bine toate suprafețele, chiar și hainele pe care le purtăm. Mulți folosesc clorul, crezând că e cel mai puternic dezinfectant.

17 ian. 2022, 22:10
Folosește apa oxigenată atunci când îți speli hainele. Ucide toți microbii, nu e toxică și te scapă de cele mai urâte pete

Clorul nu e singurul care se luptă cu microbii. La fel de bine puteți folosi și apa oxigenată, care e și mai puternică și nu e la fel de toxică precum clorul.

Apa oxigenată e nelipsită din casa oricărui român. O ținem, de regulă, în sertartul cu medicamente. E bine de știut că e un dezinfectant foarte bun pentru haine, prosoape și chiar lenjerii. Folosește apa oxigenată când speli rufe, mai ales în această perioadă în care trebuie să menținem o igienă strictă din cauza epidemiei de coronavirus.

Apa oxigenată este cunoscută pentru proprietățile ei de albire, de aceea se folosește fără restricții pentru hainele albe, dar și pentru hainele care nu se pot decolora. Are puterea să distrugă cea mai mare parte a microbilor care persistă pe haine, scoate petele de transpirație, albește hainele și înviorează culorile hainelor colorate. Trebuie doar să faci un test pe hainele colorate într-o zonă ascunsă, să vezi dacă nu se decolorează la contactul cu apa oxigenată.

Apa oxigenată poate să îndepărteze inclusiv petele de sânge, de polen, transpirație, petele de iarbă sau petele lăsate pe hainele deschise la culoare. Pentru a scăpa chiar și de cele mai rele pete de pe haine, dă-le cu apă oxigenată, așteaptă o oră și apoi pune-le la spălat.

Chiar și mașina de spălat poate fi dezinfectată cu ajutorul apei oxigebate. După cum știți, după un timp și mașinile de spălat dezvoltă mucegauri. De aici vin și mirosurile grele. Pune două căni de apă oxigenată în compartimentul pentru înălbitor și pornește mașina să spele fără rufe pe cel mai scurt program. Apa oxigenată va dezinfecta cuva și va combate mirosurile neplăcute.

După cum spuneam, prosoapele și lenjeriile de pat, dar și șosetele albe vor ieși perfecte dacă le spălați cu apă oxigenată. Nu este nevoie să mai adaugi balsam, ba chiar nici nu este indicat. Pune la înmuiat prosoapele și cearșafurile într-un lighean cu apă călduță și adaugă o cană de apă oxigenată. Lasă-le să se înmoaie o oră, apoi spală-le la mașină fără balsam, doar cu un detergent lichid de bună calitate.

Citește și Farfuriile murdare nu trebuie lăsate mult timp în maşina de spălat. Ce spun specialiştii

Citește și Greşeala banală care îţi distruge maşina de spălat rufe