Foloseşti aceste simboluri în fiecare zi. Dar ştii care este semnificaţia lor?

În fiecare zi vezi câteva mii de semne şi simboluri. Pe unele dintre ele le utilizezi pentru a-ţi exprima cele mai puternice sentimente când nu-ţi găseşti cuvintele potrivite. Însă te-ai întrebat vreodată care este originea acestor simboluri? Le foloseşti corect?

28 apr. 2017, 19:46
Foloseşti aceste simboluri în fiecare zi. Dar ştii care este semnificaţia lor?

Si (&)

Simbolul & reprezinta „et” care inseamna „si”. Acest simbol a fost inventat in Roma Antica de catre Tiro, secretarul personal al lui Cicero. Pentru a-si imbunatati viteza de scriere Tiro a inventat un sistem de abrevieri care a devenit cunoscut sub numele de „note tironiene”.

Simbolul inimii

In acest caz, lucrurile sunt departe de a fi simple. In ciuda credintei populare ca „dragostea traieste in inima”, toata lumea stie ca forma inimii nu seamana deloc cu reprezentarea sa simbolica. Exista mai multe teorii in aceasta privinta.

– Cand doua lebede se apropie una de cealalta in mijlocul unui lac, gaturile lor formeaza simbolul inimii. In multe culturi ale lumii aceasta pasare este simbolul dragostei, loialitatii si devotiunii si pentru ca pasarile raman fidele uneia alteia pentru intreaga viata.

– O alta teorie sustine ca simbolul inimii a reprezentat, initial, o forma feminina, mai exact a pelvisului feminin. Grecii antici atasau o semnificatie aparte acestei parti anatomice.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.