Folosirea Ivermectinei în România. Adina Alberts: ”Se cumpără din farmacii, cu rețetă”

Medicul Adina Alberts susține că Ivermectina, medicamentul pentru animale care ar fi eficient în lupta cu coronavirusul, se poate achiziționa din farmaciile din Franța și Olanda.

03 feb. 2021, 20:41
Folosirea Ivermectinei în România. Adina Alberts: ”Se cumpără din farmacii, cu rețetă”

Folosirea Ivermectinei în România. Adina Alberts intervine în scandalul folosirii Ivermectinei împotriva COVID și susține că substanța nu este cancerigenă și chiar ajută la tratarea infecției cu virusul. În plus, medicul acuză că se încearcă o denigrare a acestei substanţe.

Citește și: Ministerul Sănătăţii, lămuriri despre Ivermectină: Medicamentele trebuie luate doar la recomandarea medicului. Niciun studiu randomizat nu arată legătura între medicament şi COVID-19

”Ivermectină, substanța despre care se vorbește atât de mult în ultima perioadă, se poate cumpăra din farmaciile umane din Franța și Olanda. Cu rețetă! Aceasta este o cutie cumpărată din Franța. Are 4 pastile a câte 3 mg fiecare! Atât medicul cât și farmacista a sfătuit persoana respectivă să ia toate cele 4 pastile o dată, în priză unică, pentru prevenirea contractării COVID. Prieteni din Franța si Olanda, vă rog contactați-mă în privat! Mulțumesc”, este mesajul transmis pe Facebook de medicul Adina Alberts.

Folosirea Ivermectinei în România.

Ivermectina este unul dintre cele mai controversate medicamente pe care cetățenii îl achiziționează pentru a se trata împotriva COVID. Medicamentul a dispărut din mai multe farmacii din România, imediat ce s-a anunțat că are efecte împotriva infecției. Medicamentul antiparazitar este utilizat în tratamentul bolilor parazitare, atât în medicina veterinară cât și în medicina umană, și folosit chiar și în tratamentul unor afecțiuni ale pielii.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a avertizat că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale.

Ivermectina este un derivat semisintetic din clasa avermectinelor, un grup de lactone macrociclice produse de Streptomyces avermitilis, fiind utilizat ca antihelmintic, potrivit Wikipedia.

Arafat: Așteptăm studiile pe Ivermectină

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că în România sunt așteptate studiile pe Ivermectină. ”În momentul în care o să avem mai multe informații vom aproba medicamentul pentru a fi utilizat”, a spus Arafat, duminică seară, la Antena 3.