Fondatorul Red Bull a murit la vârsta de 78 de ani. Afaceristul suferea de cancer

Miliardarul Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull şi cel mai bogat om din Austria, a murit la 78 de ani, după o luptă îndelungată cu cancerul.

23 oct. 2022, 12:28
Fondatorul Red Bull a murit la vârsta de 78 de ani. Afaceristul suferea de cancer

Anunţul decesului a fost făcut de companie printr-un comunicat.

„Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă”, a scris conducerea într-un e-mail către angajaţi. Potrivit agenţiei austriece APA, miliardarul a fost răpus de cancer.

Averea sa a fost estimată în 2022 de revista „Forbes” la 27,4 miliarde de euro, ceea ce-l făcea cel mai bogat om din Austria. Născut la 20 mai 1944, cu rădăcini croate, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.

Citeste si De ce a murit medicul Gheorghe Mencinicopschi. Boala devastatoare de care a suferit, la fel de mortală precum cancerul

Fondatorul Red Bull a murit după o luptă îndelungată cu cancerul

Afaceristul a decis să devină sponsorul evenimentelor sportive pentru a nu depinde doar de veniturile generate de vânzarea băuturii, ceea ce i-a oferit o expunere mediatică de neegalat, scrie agenția France-Presse, preluată de Agerpres. În 30 de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal.

Christian Horner, şeful echipei Red Bull Formula One, a reacţionat imediat la aflarea veştii: „Este foarte, foarte trist, ce om grozav! A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de neegalat. Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunităţile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter. Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze”, a transmis Horner.

Citeste si A murit o legendă. Franco Gatti, solistul faimoasei trupe Ricchi e Poveri, s-a stins din viaţă

Şi CEO-ul Formula One Stefano Domenicali s-a declarat „profund întristat” şi i-a adus un omagiu „unui membru foarte respectat şi foarte iubit al familiei Formula 1. A fost un antreprenor vizionar incredibil şi un om care a ajutat la transformarea sportului nostru şi la crearea celebrei mărci Red Bull”.