Fondurile destinate romilor, în campania electorală a lui Victor Ponta şi Mădălin Voicu (Surse judiciare)

Nicolae Păun le-a declarat procurorilor DNA că parte din banii primiţi de Asociaţia Partida Romilor Pro Europa au fost folosiţi în 2012 în campania electorală din Gorj şi Constanţa, unde au fost aleşi parlamentari Victor Ponta şi Mădălin Voicu, potrivit unor surse judiciare citate de România TV.

08 mart. 2016, 11:15
Fondurile destinate romilor, în campania electorală a lui Victor Ponta şi Mădălin Voicu (Surse judiciare)

Nicolae Păun a depus un memoriu la DNA în care arată că o parte din banii de la guvern primiţi de Asociaţia Partida Romilor Pro Europa ar fi fost folosiţi pentru campania electorală din 2012, în judeţele Gorj şi Constanţa, unde au candidat şi au fost aleşi Victor Ponta şi Mădălin Voicu. Informaţia a fost făcută publică de România TV, care citează surse judiciare.

Procurorii DNA îl acuză pe Nicolae Păun de deturnare de fonduri şi spălare de bani într-un dosar cu fonduri europene destinate incluziunii romilor, desfăşurat între 2010 şi 2013.

Din probele administrate a reieșit că grupul țintă (reprezentând un număr de 3.296 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile) a fost constituit în baza unor formulare întocmite prin înscrierea unor date nereale privind participanții, aceștia din urmă neavând cunoștință despre faptul ca au făcut parte din grupul țintă.

Totodată, în momentul semnării contractului, deputatul Păun Nicolae a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donație organizației Asociatia Partida Romilor „Pro Europa”. Astfel, în contul deținut de Asociația Partida Romilor „Pro – Europa”, în perioada 27.09.2010 – 19.12.2013 au fost efectuate donații în sumă totală de 428.307,11 lei, se arată în comunicatul DNA.

Citeşte şi: DNA cere arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Comisia Juridică va da raport până luni