Ford are probleme. Recheamă în service 4000 de camionete F-Series în SUA

Producătorul auto american Ford va relua operaţiunile din Venezuela în următoarele două săptămâni, după ce a ajuns la un acord privind accesul la o sumă adecvată în valută, transmit Reuters şi Xinhua.

06 mai 2014, 09:26
Ford are probleme. Recheamă în service 4000 de camionete F-Series în SUA

„Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Ford pentru rezolvarea problemelor şi sprijinirea industriei auto a ţării”, a anunţat ministrul venezuelean al Transporturilor, Haiman El Troudi pe contul său de Twitter.

Acesta a adăugat că Ford va avea permisiunea de a achiziţiona dolari SUA printr-o licitaţie specială şi va importa componente auto cu aceşti bani.

Citeşte şi Un nou model de maşină s-ar putea produce în România

Autorităţile fiscale din Venezuela vor stabili un program de alocare a unor fonduri de aproximativ 50 milioane de dolari pentru Ford, iar Centrul naţional pentru comerţ extern va acorda companiei americane fonduri de 20 milioane de dolari pentru achitarea datoriilor către furnizori.

Ford este una dintre companiile auto străine din Venezuela care a oprit producţia ca rezultat al lipsei valutei necesare importurilor de piese auto.

Citeşte şi William Clay Ford, ultimul nepot al lui Henry Ford, a murit

Separat, al doilea mare producător auto american a anunţat că va rechema la service aproape 4.000 camionete F-Series, majoritatea în SUA, din cauza unor probleme la sistemul de transmisie, conform documentelor transmise la Agenţia Americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA).

Un purtător de cuvânt al Ford a declarat că nu au fost raportate accidente sau defecţiuni legate de această problemă.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.