Ford are probleme uriaşe, a oprit producţia în mai multe fabrici. Pierderile sunt estimate la 2,5 miliarde de dolari

Ford Motor a anunţat miercuri că va opri activităţile la mai multe fabrici nord-americane, timp de câteva săptămâni, în iulie şi august, din cauza deficitului global de semiconductori.

01 iul. 2021, 09:06
Ford are probleme uriaşe, a oprit producţia în mai multe fabrici. Pierderile sunt estimate la 2,5 miliarde de dolari

Deficitul de cipuri va costa compania Ford 2,5 miliarde de dolari în acest an şi va duce la reducerea la jumătate a producţiei de vehicule în trimestrul al doilea, a anunţat în aprilie compania cu sediul în Dearborn, Michigan.

„În timp ce continuăm să producem vehicule noi, prioritizăm finalizarea vehiculelor clienţilor noştri care au fost asamblate fără anumite piese din cauza penuriei de semiconductori din întreaga industrie”, a anunţat Ford într-un comunicat, preluat de Reuters.

Sl doilea mare prroducător american de vehicule a declarat că fabrica sa de asamblare din Chicago, care produce SUV-uri Explorer, va fi închisă din săptămâna care debutează cu 5 iulie până în săptămâna din 26 iulie. Fabrica va funcţiona în două schimburi în săptămîna care începe din 2 august.

Citeşte şi Cătălin Drulă, după discuţia cu preşedintele Ford România: „Au avut la bază lansarea producţiei unui nou model Ford la Craiova până în anul 2023”

Compania a declarat că va închide şi linia de producţie a unuia dintre cele mai bine vândute vehicule, camioneta F-150, la fabrica de asamblare din Kansas City, pentru câteva săptămâni, de luna viitoare.

Fabrica de asamblare din Michigan, Ford, care a început recent să livreze SUV-urile Bronco, va opri activităţile timp de două săptămâni, în iulie, din cauza lipsei anumitor piese auto, a spus compania, adăugând că acest lucru nu are legătură cu lipsa cipurilor.

Citeşte şi Ford va produce un nou vehicul comercial ușor în România, în 2023. Versiunea complet electrică debutează în 2024

La mijlocul lunii iunie, Ford Motor a anunţat că a început producerea şi livrarea de la fabrica sa din Michigan a noului SUV Bronco, unul dintre cele mai aşteptate vehicule ale producătorului auto din ultimii ani, după ce problemele logistice provocate sectorului auto de pandemia de coronavirus (Covid-19) au întârziat lansarea.

De la începutul anului, a şasea generaţie a modelului de off-road Bronco a fost rezervată de peste 125.000 de clienţi, a anunţat compania americană. Peste 190.000 de rezervări pentru Bronco sunt în Statele Unite şi Canada. Prima generaţie a modelului Bronco a fost fabricată în perioada 1966 – 1977, apoi a fost retrasă în 1996 din cauza scăderii cererii.