Formaţia elveţiană Samael va susţine un concert la Maximum Rock Festival 2013

Samael va susţine un concert în Bucureşti, pe 25 octombrie, în cadrul Maximum Rock Festival 2013. Elveţienii completează lineup-ul unui festival la care vor participa şi alte nume prestigioase din metalul european: The 69 Eyes, My Dying Bride, Leaves' Eyes şi Atrocity.

20 iun. 2013, 17:28
Formaţia elveţiană Samael va susţine un concert la Maximum Rock Festival 2013

„Când am inceput, motto-ul nostru era acesta: cucereşte lumea prin muzică! Ţelul a fost mereu acela. Voiam şi vrem să fim cei mai buni, să facem muzică agresivă şi curajoasă şi să compunem cele mai al naibii de bune piese”, a declarat Vorphalack, solistul Samael, într-un interviu.

Întemeiată în 1988 de catre Vorphalack (voce) şi Xytraguptor (tobe, clape), trupa s-a remarcat prin ambiţie şi prin încredere în talentul său. În acelaşi an, grupul a înregistrat EP-ul „Medieval Prophecy” din fonduri proprii şi a intrat în vizorul industriei muzicale.

Primul album, „Worship Him” vede lumina zilei în 1991 şi primeşte recenzii atât de bune încât formaţia obţine un contract cu prestigioasa casă de discuri Century Media Records.

De aici încolo, urmează ascensiunea celor de la Samael, care culminează cu întemeierea propriului record-label, intitulat Galactical Records.

Rapid, trupa devine una din preferatele industriei metal din Europa şi participă la numeroase festivaluri. Deşi stilul iniţial se modifică, Samael îşi găseşte propria direcţie în metal şi creează un cocktail incitant între industrial metal, black, symphonic şi electronic.

Unicitatea brandului Samael este salutată de critici ca noua direcţie a metalului european, iar trupa este deseori servită drept un exemplu de modernitate asumată.

Formaţia lansează în total 9 albume şi călătoreşte în toată lumea, oferind prestaţii live spectaculoase.

Samael este una dintre cele mai iubite formaţii de către rockerii români, care i-au primit cu braţele deschise pe elveţieni de mai multe ori. 2013 aduce un nou prilej de bucurie pentru fanii trupei, care vor putea să-şi vadă idolii live în cadrul ediţiei de anul acesta a Maximum Rock Festival.