FORMULA 1 AUSTRALIA. Lewis Hamilton, învingător la Melbourne

FORMULA 1 AUSTRALIA. Lewis Hamilton, pilotul britanic al lui Mercedes şi campionul mondial en titre, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Australiei de la Melbourne, prima etapă a sezonului 2015 de Formula 1,

15 mart. 2015, 07:11
FORMULA 1 AUSTRALIA. Lewis Hamilton, învingător la Melbourne

FORMULA 1 AUSTRALIA. Lewis Hamilton a fost urmat de colegul său, germanul Nico Rosberg, şi de un alt german, Sebastian Vettel, de la Ferrari. Pe locul 4 s-a clasat brazilianul Felipe Massa de la Williams, iar conaţionalul său, Felipe Nasr, de la Sauber, debutant în Marele Circ, a fost al cincilea. Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a trecut linia de sosire pe locul şase, înaintea germanului Nico Hulkenberg (Force India), clasat al şaptelea. Pe locurile 8-10 s-au situat suedezul Marcus Ericsson (Sauber), spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso), de asemenea debutant, şi mexicanul Sergio Perez (Force India).

FORMULA 1 AUSTRALIA. Britanicul Jenson Button (McLaren-Honda) a fost ultimul pilot care a terminat MP al Australiei, o cursă ce s-a desfăşurat cu numai cu 17 piloţi pe grilă. Echipa Manor nu a putut lua startul pe circuitul din Albert Park, în timp ce finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat cu o zi înainte de cursă.