Formula 1. Daniel Ricciardo a câştigat GP-ul Italiei. Hamilton, aproape de o tragedie la Monza după accidentul cu Verstappen

Australianul Daniel Ricciardo (McLaren) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Cursa a fost marcată de un accident soldat cu abandonurile lui Hamilton şi Verstappen. Pilotul britanic a declarat că elementul halo i-a salvat viaţa la cursa de duminică.

13 sept. 2021, 10:54
Formula 1. Daniel Ricciardo a câştigat GP-ul Italiei. Hamilton, aproape de o tragedie la Monza după accidentul cu Verstappen

Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, a fost marcat de un accident în turul 26, în urma căruia primii doi clasaţi în ierarhia generală, olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) au abandonat.

„Zile ca cea de astăzi îmi amintesc cât de norocos sunt. Într-o secundă treci din cursă într-o situaţie înfricoşătoare. Astăzi cineva trebuie să se fi uitat în jos, spre mine. Slavă Domnului că există elementul halo, care m-a salvat şi mi-a salvat gâtul. Sunt foarte recunoscător că încă sunt aici. Mă simt incredibil de binecuvântat că cineva m-a vegheat astăzi”, a scris Lewis Hamilton pe Instagram.

Pilotul britanic a menţionat că nu a mai avut parte de un astfel de accident. “Nu cred că am mai fost lovit în cap de o maşină. Este un mare şoc pentru mine. Ne asumăm riscuri şi doar atunci când trăieşti aşa ceva îţi dai seama cât de fragili suntem cu toţii”, a afirmat britanicul.