FORMULA 1: Hamilton a câştigat MP al Braziliei. Mercedes a câştigat titlul mondial la constructori a cincea oară. CLASAMENTE

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, MP al Braziliei, a XX-a etapă, penultima, a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull şi de finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari.

11 nov. 2018, 18:44
FORMULA 1: Hamilton a câştigat MP al Braziliei. Mercedes a câştigat titlul mondial la constructori a cincea oară. CLASAMENTE

Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, al doilea la start, a fost abia al şaselea la final, după australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull, care a terminat al patrulea, şi după finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes, clasat al cincilea.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine Charles Leclerc (Sauber/Monaco), Romain Grosjean (Haas/Franţa), Kevin Magnussen (Haas/Danemarca) şi Sergio Perez (Force India/Mexic).

Performerul cursei de la Interlagos a fost Verstappen, plecat de pe locul 5 al grilei, care şi-a depăşit toţi adversarii din faţa sa până în turul 40, inclusiv pe Hamilton, pornit din pole-position. Din nefericire pentur tânărul olandez, şansele sale la victorie au fost năruite în turul 44/71 de francezul Esteban Ocon de la Force India, care l-a acroşat, în momentul în care pilotul de la Red Bull îl depăşea cu un tur. Verstappen a reuşit să continuie cursa, terminând al doilea, în timp ce Ocon a fost penalizat cu un „stop and go”.

Hamilton s-a impus duminică pentru a 72 oară într-o cursă de F1, a doua oară la Interlagos şi a zecea oară în acest sezon.

În joc la Sao Paulo mai era doar titilul mondial la constructori, după ce Hamilton şi-l asigurase deja pe cel la piloţi. Rezultatele de duminică au consfinţit un al cincilea titlul mondial la rând pentru constructorul german.

Ultima etapă, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, va avea loc la 25 noiembrie.

Clasamentul piloţilor (primele zece locuri) este următorul:

1. Lewis Hamilton – 383 de puncte;

2. Sebastian Vettel – 302;

3. Kimi Raikkonen – 251;

4. Valtteri Bottas – 237;

5. Max Verstappen – 234;

6. Daniel Ricciardo – 158;

7. Nico Hulkenberg – 69;

8. Sergio Perez – 58;

9. Kevin Magnussen – 55;

10. Fernando Alonso – 50.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Mercedes – 620 de puncte;

2. Ferrari – 553;

3. Red Bull – 392;

4. Renault – 114;

5. Haas – 90;

6. McLaren-Renault – 62;

7. Force India – 48;

8. Sauber – 42;

9. Toro Rosso – 33;

10. Williams – 7.

Ultima etapă, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, va avea loc la 25 noiembrie.