FORMULA 1, Marele Premiu al Europei. Nico Rosberg a obţinut a 5-a victorie în acest sezon

Germanul Nico Rosberg (Mercedes) s-a impus dumunică în Marele Premiu al Europei, disputat pe ineditul circuit urban din capitala Azerbaidjanului, Baku. Au mai urcat pe podium în această a 8-a din cele 21 de etape ale Campionatului Mondial de Formula 1 pe germanul Sebastian Vettel, de la Ferrari şi pe mexicanul Sergio Perez, de la Force India-Mercedes.

19 iun. 2016, 15:15
FORMULA 1, Marele Premiu al Europei. Nico Rosberg a obţinut a 5-a victorie în acest sezon

Nico Rosberg reuşise sâmbătă, în calificări, al 25-lea pole-position din carieră, iar duminică a obţinut a 19-a sa victorie în Formula 1. Totodată, victoria de la Baku este a cincea obţinută în 2016, după cele patru obţinute în primele patru curse ale acestui sezon.

Autor şi al celui mai bun tur de pistă în cursa de la Baku, Nico Rosberg se află în fruntea clasamentului general al piloţilor, cu un total de 141 de puncte.

Campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, a plecat din poziţia a 10-a şi a terminat cursa pe locul 5, în urma lui Kimi Raikkonen, sosit al patrulea, după Rosberg, Vettel şi Sergio Perez. Hamilton, care rămâne cu două victorii în acest sezon, obţinute la Monaco şi în Canada, rămâne pe locul doi în clasamentul general, cu 117 puncte, în timp ce pe locul trei este Sebastian Vettel, cu 96 de puncte.

A 9-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 se va derula pe 3 iulie, în Austria.