FORMULA 1: Nico Rosberg, triumfător în Marele Premiu al Singapore

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a obținut duminică al 8-lea său succes din acest sezon de Formula 1, după ce a câștigat Marele Premiu al Singapore disputat în nocturnă pe circuitul stradal Marina Bay.

18 sept. 2016, 16:21
FORMULA 1: Nico Rosberg, triumfător în Marele Premiu al Singapore

Nico Rosberg a câștigat pentru prima oară în carieră în Singapore și a redevenit lider general în Formula 1, cu 8 puncte avans în fața coechipierului de la Mercedes, Lewis Hamilton. După rateul de anul trecut, când nu a avut pilot pe podiumul asiatic, Mercedes a reușit acum dubla, Hamilton încheind pe locul 3, după Rosberg și Daniel Ricciardo.

Australianul de la Red Bull este pentru a 3-a oară consecutiv pe podium în Singapore, însă ratează din nou victoria – de această dată pentru mai puțin de jumătate de secundă.

Cursa a început fără un pilot pe grila – Romain Grosjean – și cu un acrosaj înainte de primul viraj, care a condus spre un alt abandon – cel al lui Nico Hulkenberg. Au oprit de asemenea prematur la boxe Valtteri Bottas și Jenson Button. Sebastian Vettel, plecat ultimul din grila de start, a încheiat pe 5, recuperând 17 poziții.

În singura cursă disputată intergal în nocturna, Nico Rosberg a luat în Singapore startul cu numărul 200 în Formula 1. A completat această performanță cu pole position și tur de record absolut în calificarile de pe circuitul stradal, iar apoi cu o cursă magnifică, în care a mutat strategic și a câștigat victoria cu numărul 22 din carieră. După 15 etape în 2016 și 4 în care a fost numărul 2 general, Nico Rosberg conduce acum în clasament cu un total de 273 de puncte, strânse după 8 victorii – ultimele 3 consecutive.

În octombrie, Formula 1 are programate nu mai puțin de 4 etape, prima dintre ele pe circuitul malaezian Sepang – mutată din primăvara anul trecut în toamna 2016, și în care Sebastian Vettel a obținut prima victorie alături de scuderia Ferrari.