FORMULA 1. Premieră istorică, anul acesta se vor disputa două etape la Silverstone. Calendarul pe 2020 are opt etape

Guvernul britanic şi-a dat acordul pentru organizarea a două curse de Formula 1, în această vară, pe circuitul de la Silverstone.

01 iun. 2020, 10:45
FORMULA 1. Premieră istorică, anul acesta se vor disputa două etape la Silverstone. Calendarul pe 2020 are opt etape

Surse din cadrul Formula 1 au precizat că persoanele implicate în evenimente sportive de înalt nivel, care sosesc din străinătate, vor fi exceptatea de la obligativitatea de a se autoizola timp de 14 zile.

Organizatorii evenimentelor sportive vor trebui să prezinte şi să obţină aprobarea pentru un plan detaliat al acţiunilor şi activităţilor lor. Este aşteptat ca guvernul să confirme decizia în cursul acestei luni.

Citeşte şi Formula 1: Marele Premiu al Belgiei va avea loc fără spectatori

Salutăm eforturile guvernului de a asigura ca sportul de elită să poată continua să funcţioneze şi sprijinul acestuia pentru revenirea noastră la curse. Vom menţine un dialog strâns cu reprezentanţii guvernului în următoarele săptămâni, în timp ce ne pregătim să începem sezonul în prima săptămână a lunii iulie„, a declarat un purtător de cuvânt al F1.

Sezonului 2020 al F1, afectat de pandemia de coronavirus, ar urma să înceapă în Austria, la 5 iulie, şi să fie format dintr-un număr de etape cuprins între 15 şi 18.

Motorsport.com a publicat, de curând, un calendar provizoriu al curselor europene din această vară, care ar urma să cuprindă câte două grand prix-uri în Austria, la Spielberg, şi în Marea Britanie, la Silverstone:

5 iulie – Austria;

12 iulie – Austria;

19 iulie – Ungaria;

2 august – Marea Britanie;

9 august – Marea Britanie;

16 august – Spania;

30 august 30 – Belgia;

6 septembrie – Italia.


loading...