Formula 1: S-a stins o legendă Ferrari, o pneumonie severă este cauza morţii

Unul dintre cei mai talentaţi piloţi de Formula 1 din istoria Ferrari a încetat din viaţă din cauza unei pneomonii severe.

15 ian. 2018, 13:57
Formula 1: S-a stins o legendă Ferrari, o pneumonie severă este cauza morţii

Dan Gurney a câştigat la vremea lui aproape toate cursele la care a participat şi am putea spune că tradiţia cu baia de şampanie de la final îi aparţine. 

El şi-a început cariera în 1955 şi a concurat pentru Ferarri şi Porche.„Din păcate trebuie să anunţăm că Dan a murit din cauza unor compicaţii cauzate de o pneomonie. Avea 86 de ani”, a transmis familia. 

S-a retras din circuit în 1970 şi a câştigat în cariera sa înfloritoare 51 de curse. Echipa Ferarri pare să fie urmărită în continuare de ghinioane. 

Au trecut patru ani de la accidentul grav suferit de Michael Schumacher pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia în Alpii francezi şi în urma căruia fostul pilot de Formula 1 a suferit răni grave în zona capului şi a intrat în comă.

Familia lui septuplului campion mondial din F1 a dorit să păstreze discreţia în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, iar fanii lui Michael Schumacher au avut parte de puţine informaţii în cei patru ani trecuţi de la accident.