Zboruri de antrenament la înălţimi mici, cu avioane F-16, la mică altitudine

Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române execută, marţi, zboruri de antrenament la înălţimi mici în sud-estul ţării.

08 nov. 2022, 12:40
Zboruri de antrenament la înălţimi mici, cu avioane F-16, la mică altitudine

Zborurile desfăşurate de Forţele Aeriene Române, cu avioane de luptă F-16 Fighting Falcon, vor avea loc la altitudini de 150-2.000 m înălţime faţă de sol.

„Aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant şi menţinerea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române.

Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale”, precizează Forţele Aeriene, pe Facebook.

Citeşte şi: Şeful USR nu vrea să o suspende pe Clotilde Armand: „ANI se uită la 3000 de lei? Toți primarii au asemenea sporuri”