Forţele anti-teroriste din Italia, în alertă! Membru al reţelei SI, care voia să contamineze surse de apă potabilă, arestat

Forţele anti-teroriste din Italia au arestat miercuri un cetăţean libanez, cu origini palestiniene, suspectat că plănuia un atac prin otrăvire în oraşul Macomer, scrie Reuters.

28 nov. 2018, 19:48
Forţele anti-teroriste din Italia, în alertă! Membru al reţelei SI, care voia să contamineze surse de apă potabilă, arestat

„Plănuia un atac cu ricin şi antrax”, a declarat Federico Cafiero De Raho, procurorul anti-terorism, identificându-l pe bărbat ca fiind Alhaj Ahmad Amin.

Amin, în vârstă de 38 de ani, este un imigrant ilegal şi este căsătorit, având trei copii. El a fost arestat în Macomer, ofiţerii forţându-l să iasă din maşină în timp ce se pregătea să plece de acasă.

Poliţia a informat că îl urmăreşte din septembrie după ce au primit un pont de la autorităţile din Liban, vărul său fiind arestat acolo după ce a încercat să otrăvească apa ditr-un butoi destinată armatei.

Un oficial al poliţiei a informat că Amin a încercat să cumpere otravă de pe internet, dar nu este clar dacă a reuşit.

Pe telefonul său au fost găsite informaţii despre otravă şi ISIS.

Amin şi-a retras recent toţi banii din contul său bancar şi îşi căuta paşaportul. Cafiero De Raho a declarat: „Probabil era aproape de a face ceva”.