Forţele de poliţie est-europene şi Republica Moldova vor face schimb de informaţii privind ADN-ul, amprentele şi vehiculele

Cinci ţări din Balcani şi Europa de Est au aderat joi, la Viena, la tratatul Uniunii Europene care permite forţelor de poliţie să facă schimb de informaţii privind ADN-ul, amprentele şi vehiculele.

13 sept. 2018, 13:46
Forţele de poliţie est-europene şi Republica Moldova vor face schimb de informaţii privind ADN-ul, amprentele şi vehiculele

În cadrul unei conferinţe privind migraţia şi securitatea, organizată la Viena, miniştrii de interne şi oficiali din Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova au semnat Convenţia de la Prüm (oraş în landul german Renania de Nord-Westphalia).

”Aceasta este o bornă în lupta contra criminalităţii organizate şi traficului de persoane, precum şi în combaterea terorismului şi a extremismului”, a spus ministrul de interne austriac Herbert Kickl, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE, informează Agerpres.

Citeşte şi Ministrul de Interne german a ajuns la un acord cu cancelarul privind reducerea migraţiei

Convenţia a fost iniţial semnată de către Austria, Belgia, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda şi Spania în oraşul german Prüm în anul 2005.

De atunci, acele segmente ale tratatului referitoare la schimbul de informaţii între forţele de poliţie au devenit parte a legislaţiei comunitare.