Forţele kenyene au preluat controlul asupra mall-ului din Nairobi

Forţele speciale kenyene verificau în noaptea de luni spre marţi cu atenţie fiecare etaj în parte al centrului comercial Westgate de la Nairobi, atacat sâmbătă de un comando islamist, asupra căruia au preluat controlul, potrivit Ministerului de Interne. Militari kenyeni luptau în continuare cu "unul sau doi" atacatori islamişti în centrul comercial.

24 sept. 2013, 05:29
Forţele kenyene au preluat controlul asupra mall-ului din Nairobi

Forţele kenyene continuau să lupte marţi dimineaţa cu „unul sau doi” atacatori islamişti ascunşi în interiorul centrului comercial Westgate, la Nairobi, au declarat surse din domeniul securităţii unui corespondent AFP aflat la faţa locului.

Potrivit acestor surse, militanţii au fost localizaţi şi sunt izolaţi în interiorul sau în apropierea unui cazinou situat la unul dintre etajele superioare ale centrului comercial. „Deţinem controlul asupra Westgate”, a anunţat ministerul pe contul său de Twitter, cu puţin înainte de miezul nopţii. „Forţele noastre verifică foarte atent etajele, unul după altul, în căutarea unor persoane care (eventual) au fost uitate” înăuntru, a adăugat ministerul. „Credem că toţi ostaticii au fost eliberaţi”, se mai arată în mesaj.

Focuri sporadice de arme şi zgomotul unei explozii au fost auzite marţi dimineaţa, dinspre interiorul clădirii, au declarat martori.

Citeşte şi Dezvăluiri ULUITOARE: Văduva Albă, în spatele atacurilor din Nairobi. Cine este ea

Aceste focuri de armă s-au auzit după ce Guvernul kenyan a anunţat luni că „deţine în totalitate controlul” asupra situaţiei în centrul comercial, după trei zile de la atac.

Sursele din domeniul securităţii citate au confirmat că mai mulţi ostatici au fost salvaţi şi evacuaţi către un spital militar.

Rebeli shebab somalezi, afiliaţi Al-Qaida, au revendicat acest atac soldat cu cel puţin 62 de morţi şi aproape 200 de răniţi.