Forţele Navale Române se pregătesc de sărbătoare. Vor să cumpere 9.700 de litri de vin care să fie „plăcut, armonios, fără gust străin”

Forţele Navale Române vor să cumpere, printr-o licitaţie publică, o cantitate de 9.715 litri de vin de masă pentru unităţile militare din Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Brăila, băutura alcoolică trebuind să fie „plăcută”, „armonioasă" şi fără „gust străin”.

03 aug. 2017, 18:00
Forţele Navale Române se pregătesc de sărbătoare. Vor să cumpere 9.700 de litri de vin care să fie „plăcut, armonios, fără gust străin”

Valoarea totală estimată a contractului este de 18.739 euro. Licitaţia publică a fost lansată pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Potrivit solicitărilor Forţelor Navale, vinul trebuie să aibă o concentraţie de alcool de minim 11% vol, iar termen de garanţie să fie de minimum şase luni de la data livrării.

„Produsele trebuie să fie ambalate astfel încât să se asigure o protecţie convenabilă produsului, în ambalaje din sticlă de maxim 1 litru. Ambalajele rămân în proprietatea achizitorului, fiind nefacturabile”, conform sursei citate.

Produsele căutate de instituţie sunt numai de calitatea I şi obligatoriu vor fi marcate (etichetate) cu elemente de identificare prevăzute în actele normative şi se vor regăsi atât în certificatul de calitate sau declaraţia de conformitate, cât şi pe ambalajul exterior.

„În cazul în care rezultatele analizelor, conform buletinelor de analize, nu corespund cerintelor/prevederilor din specificaţiile tehnice aferente prezentului caiet de sarcini, furnizorul este obligat să înlocuiască produsele respinse, cu produse corespunzătoare, în termen de 24 de ore de la primirea comunicarii scrise in acest sens, de la autoritatea contractanta”, conform caietului de sarcini.

Vinul achiziţionat va ajunge în Portul militar Constanţa (3.130 de litri), Portul militar Mangalia (2.300 litri), Centrul de scafandri (1.405 litri), Portul militar Brăila (2.110 litri), Portul militar Tulcea (640 litri) şi portul Constanţa (130 litri).