Fortificaţii la graniţa dintre Ucraina şi Rusia

Fortificaţiile destinate întăririi liniei defensive în estul Ucrainei au fost ridicate în proporţie de 80% de către militari ucraineni, a declarat vineri preşedintele Petro Poroşenko, în timpul unei vizite de lucru în regiunea Jitomir, informează Ria Novosti.

04 oct. 2014, 20:16
Fortificaţii la graniţa dintre Ucraina şi Rusia

CRIZĂ ÎN UCRAINA: Kievul va construi la frontiera cu Rusia, dacă va fi nevoie, un complex modern şi puternic de fortificaţii, anunţase anterior preşedintele ucrainean.

Mai târziu, premierul Arseni Iaţeniuk a anunţat începerea „amenajării unei frontiere reale cu Federaţia Rusă”, în cadrul proiectului „Zidul” pentru a cărui materializare autorităţile de la Kiev au atribuit şase luni.

Potrivit unor experţi, amenajarea graniţei cu Rusiei după model israelian ar putea costa Ucraina patru miliarde de dolari şi este puţin probabil să se respecte termenul stabilit de către conducerea ţării.

Serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev a indicat că până în prezent prima şi a doua linie a fortificaţiilor au fost realizate în proporţie de 80%. Kievul a acuzat constant Rusia că permite un aflux de arme şi mercenari dinspre teritoriul său în sprijinul rebelilor din estul Ucrainei.