Donald Trump, cel mai bun agent de vânzări la Forumul Economic Mondial de la Davos

Preşedintele american Donald Trump va fi "cel mai bun agent de vânzări" pentru economia SUA în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

24 ian. 2018, 06:55
Donald Trump, cel mai bun agent de vânzări la Forumul Economic Mondial de la Davos

Forumul Economic Mondial de la Davos, care examinează cauzele şi soluţiile pentru problemele politice, economice şi sociale din societate, este organizat în perioada 23-26 ianuarie, iar Donald Trump va susţine un discurs vineri la prânz.

„Mergem la Forumul Economic Mondial să împărtăşim povestea economică a preşedintelui Trump şi să transmitem lumii că America este disponibilă pentru afaceri. Vrem ca lumea să investească în SUA şi să creeze locuri de muncă pentru americanii care muncesc din greu. Preşedintele va continua să promoveze o concurenţă economică loială şi va transmite în mod clar faptul că nu poate exista comerţ deschis şi liber dacă ţările nu respectă normele”, a precizat Gary Cohn, consilier-şef pe probleme economice al preşedinţiei SUA, informează Mediafax.

Casa Albă a transmis că agenda economică a preşedintelui – concentrată pe dereglementare şi reducerea impozitului pe profit – a „dezlănţuit economia Statelor Unite”.

 „Preşedintele Trump s-a angajat să fie cel mai bun agent de vânzări pe care îl au Statele Unite pentru a genera creşterea economică, prosperitatea şi o mai bună calitate a vieţii pentru cetăţenii americani. Programul America First nu vizează doar SUA. Am mai spus-o, când noi creştem, toate lumea creşte. Când planeta se dezvoltă, ne dezvoltăm şi noi”, a mai spus Gary Cohn, informează Mediafax.

Donald Trump va ajunge joi la Davos, iar pe agenda discuţiilor se află şi aspecte importante de securitate, precum lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, programele nucleare şi cu rachete balistice ale Coreei de Nord, războiul civil sirian şi acordul nuclear iranian.

Liderul de la Washington se va întâlni în Elveţia cu premierul britanic Theresa May, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu alţi lideri ai lumii. Donald Trump este primul preşedinte american care participă la Forumul Economic Mondial de la Davos în ultimii 20 de ani.