Fosila care a inspirat extratereştrii din „Alien”: Rămăşiţele unor animale de acum 300 mil. de ani

Cei mai mulţi dintre noi nu cred în extratereştri, însă o fosilă ciudată ar putea să vă facă să vă schimbaţi părerea. Rămăşiţele unor animale de acum 300 de milioane de ani au un aspect atât de bizar, încât au inspirat extratereştrii din celebrul film "Alien".

02 feb. 2013, 10:52
Fosila care a inspirat extratereştrii din „Alien”: Rămăşiţele unor animale de acum 300 mil. de ani

Creatorul extratereştrilor din „Alien” este artistul suprarealist Hans Rudolf Giger, care a fost rugat de regizorul Ridley Scott să se ocupe de designul fiinţelor din film după ce i-a văzut lucrarea Necronom IV. Această lucrare este una din creaţiile sale inspirate de fosila ciudată.

Bizara fosilă reprezintă, de fapt, două specii diferite ale unui animal fără coloană, un crinoid, care a trăit pe fundul mării, în urmă cu circa 300 de milioane de ani, explică dr. Thoms Bolliger, de la Muzeul Dinozaurilor Aathal din Elveţia.

Din păcate, săptămâna trecută fosila a fost furată din muzeu. Hoţul a înapoiat-o, însă nu mai este intactă, întrucât a rupt unul din braţele animalelor.

„Este o fosilă foarte valoroasă, unică, şi ar fi extrem de greu pentru cineva să o vândă în secret”, a declarat un purtător de cuvânt al muzeului Aathal.

Fosila a două specii de crinoid a inspirat extratereştrii din Alien