Fosila unui rechin uriaş, descoperită într-un loc inimaginabil

Publicat: Luni, 19 Octombrie 2015 21:01 // Actualizat: Luni, 19 Octombrie 2015 21:01 // Sursa: romaniatv.net

Fosila unui rechin uriaș, care a trăit în urmă cu 300 de milioane de ani și care ar putea aparține unei specii încă necunoscute de știință, a fost descoperită în Jacksboro, Texas.

Poreclit de paleontologi "Texas superrshark" (super-rechinul din Texas), acest exemplar era cu adevărat enorm: peste 8 metri lungime, adică cu 25% mai mare decât cel mai mare exemplar de marele alb observat până în prezent, potrivit Agerpres.

Și totuși fosila nou descoperită nu se compară cu cel mai mare rechin care a vânat vreodată în oceanele planetei, temutul Megalodon care putea ajunge la 18 metri lungime și a trăit acum 16 milioane până acum 2,6 milioane de ani. Acest super-rechin a trăit însă cu 70 de milioane de ani înainte de apariția dinozaurilor și a devenit cea mai veche fosilă de rechin descoperită vreodată. Recordul precedent era deținut de o fosilă veche de 130 de milioane de ani.

Citeşte şi Incredibil, dar adevărat. Atacul unui rechin i-a salvat viaţa unui bărbat VIDEO

În perioada în care trăia acest super-rechin, Carbonifer, o mare puțin adâncă, Western Interior Seaway, acoperea Texasul și o mare parte a vestului american. Co-autorul acestui studiu, Robert Williams, de la Dallas Paleontological Society, a explicat că a fost descoperită cutia craniană a acestui rechin și că, prin studierea proporțiilor dintre mărimea cutiilor craniene și lungimea corpului la alți rechini vechi, din Paleozoic, au putut fi calculate dimensiunile acestui rechin, chiar dacă nu a fost descoperită o fosilă completă.

Astfel, dacă la ceilalți rechini vechi, cutia craniană reprezintă aproximativ 10% din lungimea întregului corp, păstrând proporțiile, la o cutie craniană de 80 de centimetri, pe cât măsoară această fosilă de super-rechin, rezultă o lungime a corpului de 8 metri. Paleontologii nu au stabilit încă dacă această fosilă reprezintă o specie încă necunoscută de știință sau poate fi încadrată într-una dintre speciile vechi de rechini cunoscute, așa cum este Glikmanius occidentalis.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
America descoperire arheologica dinte de rechin rechin rechin preistoric Texas
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 oct 21:14
...și care ar putea aparține unei specii încă necunoscute de știință, a fost descoperită în Jacksboro, Texas. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
19 oct 21:13
...și care ar putea aparține unei specii încă necunoscute de știință, a fost descoperită în Jacksboro, Texas. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7509
RON
25 Mar
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H