Fost astronaut NASA: Peste 40 de ani va exista o bază permanentă pe Lună

Publicat: Miercuri, 18 Decembrie 2013 14:24 // Actualizat: Miercuri, 18 Decembrie 2013 14:24 // Sursa: romaniatv.net

Canadianul Chris Hadfield, fost astronaut al NASA, a a prevăzut că va exista o bază umană permanentă pe Lună în următorii 30 - 40 de ani, iar o primă bază umană pe Marte va fi amenajată în cel mult 70 de ani, conform publicaţiei The Telegraph.

Foto: Chris Hadfield

Chris Hadfield, devenit celebru după ce a interpretat piesa lui David Bowie, "Space Oddity", din spaţiu, în timp ce deţinea comanda Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în cursul acestui an, a vorbit despre viitorul explorărilor spaţiale luni, cu ocazia unei apariţii publice la Muzeul Ştiinţei din Londra, scrie Agerpres.

"Este un tipar după care au evoluat lucrurile în ultimii 70.000 de ani. Încet, încet ne croim drumul în lume. În urmă cu 100 de ani abia dacă puneam piciorul pe continentul Antarctica, iar acum sunt oameni care stau acolo cu lunile de zile", a comentat el.

"Cred că în perioada vieţii mele voi apuca să văd o bază permanentă pe Lună. De asemenea, explorarea spaţială va deveni mai uşoară odată ce vom reuşi să ridicăm o bază permanentă şi pe Marte", a mai adăugat el.

Chirs Hadfield este de părere că lucrările de construcţie a unei baze selenare vor începe în aproximativ 15 ani, după ce ISS va fi dezafectată. Acest lucru va fi posibil prin colaborarea dintre SUA, Europa, Rusia, ţări cu experienţă în domeniul spaţial, şi respectiv India şi China, ţări emergente în acest domeniu care au lansat însă nişte ambiţioase programe spaţiale.

Chris Hadfield, 54 de ani, a ieşit la pensie din cadrul Agenţiei Spaţiale Canadiene în luna iunie. În prezent el este în turneu în întreaga lume pentru a-şi promova noua carte: "An Astronaut's Guide To Life on Earth" (Ghidul unui astronaut despre viaţa pe Pământ).

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
astronaut astronaut NASA bază lunară bază pe Lună chris hadfield luna NASA lună
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 dec 21:21
...o primă bază umană pe Marte va fi amenajată în cel mult 70 de ani, conform publicaţiei The Telegraph. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H