Fost deputat PNL, ironii la adresa lui Orban: „Ar fi trist ca un fost președinte PNL să fie pus în situația de a nu întruni pragul minim pentru o candidatură”

Fostul deputat PNL Ovidiu Raeţchi sugerează, într-o postare pe Facebook, că există riscul ca Ludovic Orban să nu întrunească numărul minim de susţineri pentru a putea candida la funcţia de preşedintele al PNL. 

09 aug. 2021, 12:55
Fost deputat PNL, ironii la adresa lui Orban: „Ar fi trist ca un fost președinte PNL să fie pus în situația de a nu întruni pragul minim pentru o candidatură”

Fost deputat PNL, ironii la adresa lui Ludovic Orban. Ovidiu Raeţchi sugerează că actualul preşedintele al PNL ar putea să se afle în imposibilitatea de a candida pentru un nou mandat la şefia partidului.

Citeşte şi: Orban, despre candidatura lui Cîţu la şefia PNL: Poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL

„E o problemă stânjenitoare, știu, dar ea trebuie discutată din vreme. Dacă îmi aduc eu corect aminte și nu îmi scapă vreun detaliu statutar, e nevoie de sprijinul a cel puțin 10 filiale PNL pentru a putea candida la poziția de președinte al partidului. Ludovic Orban mai are acum vreo 12. Dar în ritmul în care pleacă lumea de lângă el… (începuse competiția mizând pe 36 de filiale).
Cred ca suntem cu toții de acord că trebuie să existe competiție la vârful partidului. În plus, ar fi trist ca un fost președinte PNL să fie pus în situația de a nu întruni pragul minim pentru o candidatură – fie ea și platonică. Din acest motiv, ar trebui stabilit – ca gest de fair-play, de gentilețe politică – că Ludovic Orban va primi sprijinul necesar din partea echipei Cîțu în cazul în care nu poate obține prin propriile forțe suportul necesar”, a scris Ovidiu Raeţchi.

Citeşte şi: Orban lovește în colegii de coaliție din UDMR: „Îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi”