Fost director al unei filiale Romtehnica, trimis în judecată după ce şi-ar fi angajat soţia în societatea pe care o conducea

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti l-a trimis în judecată, luni, pe Vasile Vichi Mitroi, fost director al Ro-Armycatering, filială a Companiei Naţionale Romtehnica, al cărei acţionar unic este statul român prin Ministerul Apărării Naţionale, pentru conflict de interese şi fals în declaraţii după ce şi-ar fi angajat soţia în societatea pe care o conducea.

28 nov. 2016, 19:46
Fost director al unei filiale Romtehnica, trimis în judecată după ce şi-ar fi angajat soţia în societatea pe care o conducea

Vasile Vichi Mitroi, fost director general al SC Ro-Armycatering SA, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, în formă continuată (şapte acte materiale) şi fals în declaraţii în formă continuată (două acte materiale), a anunţat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Pe lângă Mitroi a fost trimis în judecată şi Victor Bătăilă, fost şef Compartiment juridic la SC Ro-Armycatering SA, pentru complicitate la conflict de interese în formă continuată (cinci acte materiale).

În rechizitoriu, procurorii susţin că în 12 iulie 2013, Vasile Vichi Mitroi ar fi luat decizia de angajare a soţiei sale, în cadrul societăţii pe care o conducea, prin încheierea unui contract individual de muncă, în baza căruia a emis decizia de încadrare pe durată nedeterminată – vizată pentru legalitate de Victor Bătăilă, în calitate de şef Compartiment juridic la SC Ro-Armycatering SA.

Soţia lui Mitroi ar fi fost angajată în funcţia de funcţionar administrativ la Biroul de resurse umane şi secretariat, potrivit anchetatorilor.

„În aceeaşi calitate de director general al SC Ro-Armycatering SA, inculpatul Mitroi Vichi Vasile ar fi emis, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, şapte acte adiţionale la contractul individual de muncă încheiat în anul 2013 cu soţia sa M.A. şi şase decizii – patru dintre acestea fiind vizate pentru legalitate de inculpatul Bătăilă Victor, în calitate de şef Compartiment juridic la SC Ro-Armycatering SA, prin care a modificat anumite clauze ale contractului individual de muncă, precum durata contractului, locul de muncă, felul muncii şi salarizarea, ce au generat obţinerea unui folos patrimonial, în mod direct, de către M.A., reprezentat de veniturile încasate în perioada încadrării la SC Ro-Armycatering SA”, arată procurorii.

Ei mai susţin că în 14 mai 2013 şi 14 mai 2014, Vasile Vichi Mitroi ar fi scris în declaraţiile de avere şi de interese că nu este asociat /acţionar la nicio societate comercială, în condiţiile în care figura ca asociat în cotă de 50 la sută la SC A.Q.D. SRL din 13 aprilie 2010.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.