Fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, reţinut. A promis intervenţii pentru o decizie favorabilă într-un dosar de omor

Procurorii DNA Cluj au reținut-o pe Veronica Feher, fost grefier la Tribunalul Bistrița Năsăud, pentru două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată, după ce a primit bani și alte foloase cu promisiunea că va interveni pentru o soluție favorabilă într-un dosar de omor.

24 feb. 2017, 11:55
Fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, reţinut. A promis intervenţii pentru o decizie favorabilă într-un dosar de omor

În perioada august 2016 – 14 februarie 2017, Veronica Feher a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare de la o persoană, rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor, potrivit unui comunicat emis de DNA.

„Pentru această sumă de bani, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați. În cursul anului 2016, Veronica Feher, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare”, susțin procurorii.

DNA precizează că în acest caz Veronica Feher a creat impresia că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.

Veronica Feher va fi prezentată vineri Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.