Fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, trimis în judecată după ce ar fi primit mită 100.000 lei şi alimente

Un fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă în formă continuată, după ce ar fi primit 100.000 de lei şi mai multe produse alimentare de la rudele a două persoane judecate pentru omor, lăsând să se înţeleagă că ar avea influenţă asupra magistraţilor pentru obţinerea unei soluţii favorabile.

14 apr. 2017, 11:00
Fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, trimis în judecată după ce ar fi primit mită 100.000 lei şi alimente

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.

În perioada septembrie 2016 – februarie 2017, femeia ar fi pretins şi primit suma de 100.000 de lei, dar şi produse alimentare de la o persoană, rudă cu doi inculpaţi trimişi în judecată pentru omor, dând de înţeles că ar avea influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud care se ocupau de caz, pentru a emite o soluţie în favoarea celor doi, potrivit anchetatorilor.

De asemenea, fostul grefier a pretins şi primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare, mai spun procurorii, precizând că femeia i-a lăsat impresia persoanei respective că ar avea influenţă asupra unui magistrat de la Judecătoria Bistriţa.

Procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine fostului grefier, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.

Citeşte şi Poliţist condamnat la 9 ani de închisoare pentru luare de mită