Fost lider PD, agresat de un grup de tineri în Covasna pentru că nu cunoaşte limba maghiară

Gheorghe Preduţ, fost preşedinte al PD Covasna, a depus o plângere la Poliţie în care afirmă că în noaptea de Revelion a fost agresat fizic şi verbal de un grup de tineri pe o stradă din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, transmite Agerpres. Motivul agresiuni ar fi că nu cunoaşte limba maghiară.

03 ian. 2014, 14:43
Fost lider PD, agresat de un grup de tineri în Covasna pentru că nu cunoaşte limba maghiară

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin a declarat că incidentul s-ar fi petrecut în jurul orei 4,30 dimineaţa, când acesta se întorcea de la petrecerea de Revelion. Nicoleta Marin a mai spus că, potrivit plângerii, Preduţ ar fi fost agresat pentru că nu cunoaşte limba maghiară.

‘Dispeceratul IJP Covasna a primit un apel la numărul de urgenţă 112 de la un bărbat care a anunţat că fost agresat pe strada Kriza Janos. El susţine că se deplasa singur spre casă în momentul în care a fost oprit de un grup de cinci-şase tineri. Potrivit plângerii, aceştia l-ar fi întrebat ceva în limba maghiară şi l-ar fi lovit după ce le-a spus că nu cunoaşte limba. Bărbatul a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul Judeţean, unde i s-au acordat îngrijirile medicale’, a declarat Nicoleta Marin, care a mai menţionat că Poliţia continuă cercetările pentru identificarea persoanelor reclamate.

Gheorghe Preduţ susţine că tinerii care l-au agresat aveau în jur de 20 de ani şi că în urma loviturilor primite s-a ales cu o coastă ruptă.

Preduţ a fost lider al Partidului Democrat Covasna între anii 1994-2001.